Over mij

Mijn naam is Steffie Schouten. Sinds 1 mei 2019 ben ik gestart met mijn eigen praktijk ‘Yuniek’. Deze praktijk is ontstaan vanuit mijn passie om te werken met mensen.  En dan op een manier waarin voor mij al mijn eigen kennis en ervaringen samen mogen komen.

Ik ben opgeleid als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en werk vanaf 1999 met jongeren met een LVB problematiek gecombineerd met psychische en/of psychiatrische problematiek.

Binnen dit werk heb ik kunnen ervaren dat elk kind, elk mens (ongeacht de beperking of diagnose)  onderdeel uitmaakt van een eigen unieke systeem. Omdat ik me daar meer in wilde verdiepen heb ik in 2015 de opleiding tot Systeemtheoretisch werker gevolgd en de basistraining van Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit aan de Interactie Academie in Antwerpen.

Via mijn eigen kinderen kwam ik ondertussen in contact met een NEI therapeute en ben ik enthousiast geraakt over deze behandelmethode. Vooral omdat de resultaten snel zichtbaar waren en de klachten verdwenen.  Voor mijn gevoel was NEI-therapie een prachtige methode om kinderen of volwassenen  nog beter te kunnen helpen dan dat we in de reguliere hulpverlening al doen.

Vanuit die visie ben ik gestart met de opleiding tot NEI Coach en aansluitend de opleiding tot NLP coach.  En zijn hierin met het vormen van mijn eigen praktijk ‘Yuniek’, alle kennis en ervaringen samengekomen. Hierin kan ik mijn systeemtheoretische kennis combineren met de holistische visie, namelijk dat elk persoon, klein of groot onderdeel uitmaakt van een eigen unieke systeem (gezin, familie, cultuur etc) en dat binnen dat systeem lichaam en geest ook weer op een unieke manier met elkaar samenwerken.

Als integrale coach ondersteun ik je graag in het proces wat jij als persoon op dat moment nodig hebt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven